17 mars 2016

Muggkakor| Choklad & Kanelbulle

Hej! Idag hade vi nationella prov igen och det var skrivardelen. Jag tror att jag fick ihop min text ganska bra. Jag är för det mesta nöjd men hade velat utveckla lite mer på något ställe.
När jag kom hem gjorde jag klart spanska inlämningen och sedan testade jag att göra muggkakor. Det är som mjuka eller kladdiga kakor då man blandar alla ingredienser i muggen tills klumparna försvunnit och sedan sätter in den i mikron i 1 minut. Jag gjorde choklad- och kanelbullesmak.

Choklad muggkaka:

2 msk smält smör
2 msk mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt






Kanellbulle muggkaka (blev väldigt stor, så ta hälften ifall du vill):

2 msk smält smör                                                  
1 ägg
2 msk mjölk        
3 msk mjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
ca 1 1/2 kryddmått kanel








Några saker jag ska tänka på till nästa gång är att med choklad kakan, ha den lite mindre än 1 minut för att få den mer kladdig. Jag och min bror smakade dessa och betygsatte dem. Choklad kakan gav han 8/10 och resonerade att det var en stjärna för lite socker och en stjärna för lite kladdig. Jag gav den 7/10 och höll med, den hade god smak men kunde varit lite kladdigare. Kanelbulle kakan gav han 7/10 och jag gav den 6/10. Den smakade som den skulle men var lite degig och väldigt mättande. Ingen ville äta upp den;(

Som ni kanske märker tycker vi att choklad kakan var godast och jag kommer säkert att göra om den snart.
//Belle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar