När jag kom hem gjorde jag klart spanska inlämningen och sedan testade jag att göra muggkakor. Det är som mjuka eller kladdiga kakor då man blandar alla ingredienser i muggen tills klumparna försvunnit och sedan sätter in den i mikron i 1 minut. Jag gjorde choklad- och kanelbullesmak.
Choklad muggkaka:
2 msk smält smör
2 msk mjölk
2 msk mjöl
2 msk kakao
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
Kanellbulle muggkaka (blev väldigt stor, så ta hälften ifall du vill):
2 msk smält smör
1 ägg
2 msk mjölk
3 msk mjöl
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
ca 1 1/2 kryddmått kanel
Några saker jag ska tänka på till nästa gång är att med choklad kakan, ha den lite mindre än 1 minut för att få den mer kladdig. Jag och min bror smakade dessa och betygsatte dem. Choklad kakan gav han 8/10 och resonerade att det var en stjärna för lite socker och en stjärna för lite kladdig. Jag gav den 7/10 och höll med, den hade god smak men kunde varit lite kladdigare. Kanelbulle kakan gav han 7/10 och jag gav den 6/10. Den smakade som den skulle men var lite degig och väldigt mättande. Ingen ville äta upp den;(
Som ni kanske märker tycker vi att choklad kakan var godast och jag kommer säkert att göra om den snart.
//Belle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar