Grundrecept muffins: http://www.tasteline.com/recept/grundrecept-muffins/
Cream cheese frosting: http://www.koket.se/leila-bakar/leila-lindholm/cream-cheese-frosting/
Här är alla ingredienser. Man börjar med att sätta ugnen på 200 grader. Sedan är det bra att smälta smöret så att det hinner svalna. Man behöver 100g. I en tom skål vispar man äggen och 2 dl strösocker poröst. Det är lättast att använda en elvisp till detta. Ta sedan en ny skål för att blanda de torra ingredienserna i; 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och 2 tsk vaniljsocker. Jag hade även i kakao här eftersom jag ville ha choklad muffins. Jag tog inget exakt mått men kanske 1 msk. Blanda detta med en sked och tillsätt denna blandning växelvis i den krämiga blandningen tillsammans med smöret och 1 dl mjölk. Vispa nu ihop detta. Jag använde ingen elvisp utan en vanlig visp till detta. När det är en jämn och fin smet fördelar man den i muffinsformar eller vad man nu använder och sedan in med dem i mitten av ugnen i 15 minuter.
Så här såg mina ut när jag tog ut dem ur ugnen. Jag lät dem svalna medan jag gjorde frostingen. Ett tips är att skära av lite av toppen så att du få en lite slätare yta. Blir lättare och jämnare när man ska lägga på frostingen sen. De var ganska enkelt. Här följde jag receptet, gjorde inga ändringar.
Frostingen är på. Jag hade tyvärr ingen sprits men det blev bra ändå.
Dekorerade med lite strössel och så var det klart. Nu ska man låta de vara ett tag. Frostingen ska "stelna" lite. Lycka till!
//Belle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar